2016 Yılının En İyi 10 Yeni Fontu

El yazısıyla hazırlanan fontlardan, Comic Sans'ı şimdiye kadar en iyi taklit eden parmakla yazılmış yazı tiplerine, web'de iyi çalışan pratik tasarımlara kadar, son on iki ayda çok çeşitli stiller ortaya çıktı.

İşte o fontlar...

 

 


Bu bir reklamdır

 


01. FS Siena

FS Siena bugünkü haline gelmek için 25 yıl çalıştı.
Listemize başlamak için kusursuz bir font. İlk olarak Fontsmith kurucusu Jason Smith tarafından 18 yaşındayken çizildi, 2016 yılında nihayet FS Siena'yı dünyayla paylaştı. Klasik oranlar ve ekonomik çizgilerle bu yazı tipi hem geleneksel hem de moderniteye ulaşmak isteyen üst düzey markalar için idealdir. 
 


02. Kust

Yazı tipi eğlenceli, tıknaz fırça vuruşlarını kullanır.
Kalın bir fırça ve siyah mürekkep aracıyla elle oluşturulan Kust'un benzersiz, dağınık bir görünüşü var, bu da okunmasının kolay olmasını sağlıyor. Moda tasarımcısı ve ressam Leva Mezule tarafından tasarlanan bu set tamamen ücretsizdir ve indirilebilir.
 


03. Realist

Realist’in tebrik kartları için mükemmel bir vintage görünümü var.
Elle yapılmış başka bir yazı tipi seti olan Realist, ilhamını eski film afişlerinden alıyor. Lambda seriflerle döşenmiş karakter koleksiyonu iki şekilde kullanılıyor. Realist, 279 karakter ile tebrik kartları, posterler, tişört tasarımları ve daha pek çok şeyde kullanılabilir.
 


04. Ale House

Ale House, ortalama slab serif yazı tipinizden daha fazlası
Ale House koleksiyonunun şık serifleri, Jerry Berg ve Lavonne West tasarımcıları arasında ortak bir çalışma. Logo ve markalaşma için mükemmel olan bu slab serif yazı tipi koleksiyonu, çağdaş projelere halen çok uygun, temiz ve klasik bir görünüme sahiptir.
 


05. Sk-Modernist

Sky-Modernist, dijital çağ için özel olarak tasarlandı.
Bu minimal, temiz yazı tipi tasarımcı Sean Kane tarafından hazırlanmıştır. Sk-Modernist, dijital çağ için tasarlanmış olan Grotesk, Helvetica ve Avant Garde gibi mevcut tür setlerini harmanlıyor. Sonuç, matematiksel bir sistem kullanılarak optik olarak ayarlanmış daha basit bir geometrik stili olan bir font ortaya çıkıyor. Dijital ortamlar için mükemmel olan bu yazı tipi ücretsiz olarak indirilebilir.
 


06. Univia Pro

Univia Pro'nun zarif görünüşü, ekran ve metin kullanımı için mükemmeldir
Olivier Gourvat'ın yumuşak eğrileri ve yuvarlak köşeleri ile, Univia Pro'nun farklı ve modern yazı tipi e-kitaplar, web siteleri, uygulamalar ve diğer kullanıcı arayüzlerinde mükemmel görünüyor. Yazı tipi ailesi, 18 varyasyon içeriyor bu yüzden pratik ve  esnek.
 


07. Kitten
 

Bu swishy yazı tipi kedi severler için idealdir.
Bir kedi sever için Kitten, Cosimo Lorenzo Pancini tarafından Isabella Ahmadzadeh'in illüstrasyonlarıyla tasarlanmış bulunmaz bir fırsattır. Kedilerden esinlenilerek oluşturulan bu font seti, düzenli, eğri ve eğimli olmak üzere üç farklı harf biçimiyle donatılmış cazip ve cesur bir şekle sahiptir. Kittens, logolar ve ekran kullanımı için uygun olan 60 özel harf karakterine sahiptir.
 


08. Stay Writer

Bu setteki her karakter elle çizilmişti.
Illustrator Syed Faraz Ahmed, bu büyüleyici ve tuhaf el yazısı fontunun arkasındaki tasarımcıdır. Uygun şekilde Stay Writer olarak adlandırılan bu elle çizilmiş ekran yazı tipi, sayfaya harf alma alışkanlığının daha eskisini andırıyor. Büyük harf, küçük harf ve özel karakterlerin kullanıldığı bu font ailesi tamamen ücretsiz ve indirilebilir.


 
09. Noto


 

Noto, küresel iletişimin teşvik edilmesi için özel olarak tasarlanmıştır.
Google'da sınırlar, diller, kültürler ve zaman aralıklarında küresel iletişimi teşvik eden kapsamlı bir yazı tipi olan Noto'yu oluşturmak için takım oluşturdu. 800'den fazla dili ve 100 harfli yazıyı kapsayan genel bir kelime markası.


 
10. Palanquin

Palanquin, konvansiyonlar ile görsel yetenek arasında bir denge kuruyor.
Yedi metin büyüklüğünden oluşan Palanquin, dijital çağ için özel olarak tasarlanmış Unicode uyumlu bir Latin ve Deanagari metin türü ailesidir. Tasarımcı Pria Ravichandran'ın süper aile olarak tanımladığı bu, tipografik sözleşmeleri etkili bir şekilde dengeleyen, ancak yine de kendi başına parlayacak bir oda bulan çok yönlü bir settir.


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları