5000 Euro Ödüllü Afiş Yarışması

5000 Euro ödüllü “Biz Böyle Bir Gelecek İstiyoruz / Damla Damla Su” konulu afiş yarışması kapsamında su, yeşil ekonomi ve 20-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Rio+20 konferansı konularında farkındalığın artırılması hedefleniyor. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Düzenleyenler:
Yarışma İskandinav Ülkeleri Bakanlar Birliği’nin desteği ile Birleşmiş Milletler’in Brüksel’de yerleşik bölgesel enformasyon merkezi ve BM Çevre Programı.

Yarışma kapsamında, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları her ülkede medya ile ortaklıklar kuruyor. Bu bağlamda, Türkiye’de de ilan yarışmasına Radikal gazetesi destek veriyor. Yarışmayla,Türkiye dahil 48 ülkeden tasarımcıların su kaynaklarının gelecek nesillere taşınabilmesi için korunmasına yönelik farkındalığı artıracak gazete ilanları tasarlamaları hedefleniyor.

Yarışmanın Ana Sponsoru: ”We are Water Foundation”

Ödül:

Yarışmanın birincisine verilecek 5000 Euro’luk ödül, İskandinav Ülkeleri Bakanlar Birliğince sağlanıyor. AYarışma sonucu belirlenecek tasarımlara çeşitli alanlarda ödüllerin yanı sıra internet üzeriden yapılacak oylama ile halkın birincisi de belirlencek. Ancak, birincilik ödülünü alacak tasarım, reklamcılık alanında faaliyetlerde bulunan uluslararası üyelerden oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Jüri Üyeleri

Jacques Séguéla - Havas Başkan Yardımcısı, Catarina de Albuquerque - BM Temiz İçme ve Kullanma Suyuna Ulaşma Özel Raportörü, Connie Hedegaard - Avrupa Birliği İklim Değişikliği ile mücadele Komiseri, Ferah Perker - Grafik tasarımcısı, Omar Vulpinari - Fabrica Göresel İletişim Daire Başkanı, John Vidal - Guardian gazetesinin çevre konularından sorumlu yazı işleri müdürü, Jens Assur - İsveçli fotoğraf sanatçısı

Yarışma Takvimi

Son katılım tarihi: 29 Şubat 2012

Halk oylarıyla dereceye girenler 22 Mart Dünya Su Gününde açıklanacak.

Gençlik Ödülünü kazananlar ise 11 Nisan’da.

Yarışmada dereceye girenler ise 5 Haziran 2012 tarihinde kamuoyuna tanıtılacak.

Seçim Süreci
Katılımcıların tam listesi 2012 Mart ayında ilan edilecektir. Ön eleme sonucunda 30 finalist seçilecek ve 2 Mayıs 2012 tarihinde yarışma web sitesinde kamuya duyurulacak.

Oylama işlemi 1 Mart 2012 - 21 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Çalışma Kriterleri
JPEG formatında (RGB), 72 dpi Yatay veya dikey yönde 1000 x 1414 px (Çalışma başına 5MB Sınır). Ayrıca finale kalan tasarımların A2 dikey/yatay (CMYK renk modu) ölçülerde, yüksek çözünürlüklü çalışmaları istenecek (en az 300 dpi). Her katılımcı yarışmaya en fazla 5 çalışma ile katılabiliyor. Çalışma içerisinde (hiç bir şekilde deforme edilmeksizin) Drop by Drop (damla damla su) logosu mutlaka kullanılmak zorunda.

Kaynak ve yarışma hakkında daha fazla detaylı bilgi için radikal ve dropbydrop adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları