2014 Yılı Mobil Pazarlama Trendleri

Forrester Research 2014 yılında, yeni mobil merkezli reklam biçimlerinin büyümeye devam edeceğine ve mobil video yatırımlarının daha çok artacağına dikkat çekiyor.

 

Mobil dünyada kullanıcı kimlikleri birincil konuma taşınacağını belirten Forrester Reasearch grubu bu kullanıcı kimliklerinin en büyük veri olacağının da altını çiziyor.

 

 

Pazarlama sektöründe 2014 yılına damgasını vuran mobil pazarlama olacağının konuşuluyor.


Bu bir reklamdır

 

2014 yılı içerisinde en önemli kilometre taşı olarak 2 milyar akıllı telefon satışı olacağını belirtilirken mobilin yeni dijital pazarlamanın merkezinin olmasının yanı sıra insanların gelişen fiziksel dünyalarını online dünyaya bağlayan bir köprü niteliği taşıyacağı artık günümüzün önlenemez bir trendi olacak.

 

Büyük Verilerin Mobile Kayması

2014 yılında mobil pazarlamanın sağladığı rekabet avantajı “büyük veri” ve “deneyim” olacak. Mobil pazarlama mobil kullanıcıları müşteri potansiyeline çevirme konusunda büyük bir güce sahip. Hedef kitlenin mobil telefonuna gönderilebilen anlık bildirimlerle mobil kullanıcılarının dikkatleri çekilir ve mobil kampanyalar aracılığı ile istenilen kitlenin bilgileri kolayca toplanmış olur. Bu toplanan kullanıcı verileri ile de belirli dönemlerde duyurular kolayca yapılabilir.

 



Detaylı Müşteri Görüşlerine Sahip Olabilme

En tecrübeli pazarlama uzmanları bile 2014 yılında mobilin gücüne yenik düşecek ve mobil üzerinden uygulamalar aracılığı ile müşteri görüşlerini toplamaya başlayacak. 2013 yılında Facebook’un mobil reklamlarının odak noktası olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi ise Google’ın Google+ platformu ile Facebook’u rekabet açısından zorladığı gözler önünde. Diğer gelişen sosyal ağ tabanlı mobil uygulamalar ile de mobil dünyanın önlenemez yükselişi pazarlama sektöründe mobilin avantajlarını ortaya koyuyor.  Artık tüm Pazar araştırma anketleri bile mobile doğru kaymışken, 2014 yılında mobil telefonların insanların elinden düşmediği de artık kabul edilmiş bir olgu iken bu avantajı kullanmayan firmalar 2014 yılının pazarlama fonksiyonlarının gerisinde kalmaya mahkum olacak.

 

Mobil Videonun Önlenemez Yükselişi

Araştırma grubu Yankee Group’a göre, 2014 yılında mobil video izleme oranı ilk defa masaüstü bilgisayardan video izleme oranı eşitlenecek. Hızlı kablosuz ağların, daha akıllı – teknolojik mobil telefonların kullanımlarının yaygınlaşması ve mobil internet fiyatlarının daha uygun olmaya başlamasıyla insanların videoları mobil cihazlarından izlemeye teşvik etmeye başladı bile. Bu sebeplerden dolayı da mobil video reklamlarının 2014 yılında zirve yaparak pazarlama sektörünün en önemli reklam formatı olacağı bekleniyor. Facebook’un Instagram’a entegre ettiği video yükleme özelliği başarısı, Twitter’ın 6 saniyelik video platformu Vine ile başarısı pazarlama sektörüne yeni soluklar getirdi. Dünya çapında çoğu marka Instagram ve Vine fenomenleri ile işbirlikleri yaparak yeni pazarlama ve reklam yollarına başvurdu bile… eMarketer araştırmasına göre mobil video harcamaları bu yıl sadece ABD’de 518 milyon dolar olacağını ve 2016 yılında da 2.1 milyar dolara çıkacağı ön görülüyor.

 

Sonuç olarak, pazarlama sektöründe 2014 yılına damgasını vuran mobil pazarlama olacak! Sizce? 

 

Dikkatinizi Çekebilecek İlginç Bilgiler:

Pazarlama uzmanlarının %50’si müşterilerini Facebook üzerinden buluyor.
Pazarlama uzmanlarının %40’ı müşterilerini LinkedIn üzerinden buluyor.
Yönlendirilen sayfalarda video bulunması, etkileşimi %90 arttırıyor.
Müşteri referansları, içerik pazarlama için en değerli veri olarak öne çıkıyor.
Inbound pazarlama, geleneksel Outbound pazarlama yöntemlerine göre %55 daha fazla geri dönüş sağlıyor.
Görsel veriler, beyinde metne göre 60.000 kat daha hızlı çözümleniyor.


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları