13 Bin TL Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Tarım sektöründe sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken GÜBRETAŞ’ın geçen yıl hayata geçirdiği Bu Toprağın Renkleri fotoğraf yarışmasının ikincisi başladı...

Bu yıl ana teması ‘Tarımda Kadın’ olarak belirlenen yarışmaya başvurular internet üzerinden yapılacak.

Tema > TARIMDA KADIN Anadolu, geçmişten bugüne verimli topraklara ev sahipliği yapan, çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiği, eşsiz doğası ve insanı ile dünyanın en renkli coğrafyalarından birisi.

Kuşkusuz bu renkli coğrafyayı ve toprağı güçlü kılan temel unsurlardan biri de kadınlarımızın eli ve emeği...

Yarışmaya katılacak fotoğrafçılardan beklentimiz; tarım alanındaki kadınların sosyal ve kültürel yansımalarını, yaşadıkları coğrafyada tarım ve kadının kesiştiği anları ve kadının bereketli ellerinin buluştuğu topraklarda canlanan bu renkli dünyaya ait kareleri, fotoğraf sanatının incelikleri ile ölümsüzleştirmeleridir.

Katılımcılar; Türkiye’nin farklı bölgelerinden üretim, hasat, ekim, dikim, gübreleme gibi tarımsal faaliyetler ile bu alandaki kadınları en iyi fotoğraf karelerinde buluşturmaya çalışacaklar...

Ekim 2013 – 30 Nisan 2014 tarihleri arasında katılıma açık olan yarışma, Türkiye’de kadrolu, kaşeli ve freelens olarak çalışan basın sicil numarası sahibi tüm muhabir ve foto muhabirlerine açıktır.

5-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında jürimiz tarafından yapılacak değerlendirmenin sonuçları, 14 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklanacaktır.

Katılım Koşulları Nasıl katılacaksınız? Yarışmaya, bu site üzerinden elektronik ortamda yükleme yapacağınız fotoğraflarla katılabilirsiniz. Bir kişi, en çok 3 eserle yarışmaya katılabilir. Her bir eser için, bu sitede yer alan elektronik katılım formu, ayrı ayrı olarak doldurulup gönderilmelidir.

Kimler katılabilir? Yarışma; yerel ve ulusal yayın organlarında halen kaşeli olarak çalışanlara, bu kuruluşlara dışarıdan hizmet verenlere veya bu kurumlardan emekli olan tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirlere açıktır.

Teknik bilgiler Fotoğrafların, maksimum kalitesi (12) JPEG formatında, çözünürlük 300 dpi ve kısa kenarı ise en az 2500 piksel olmalıdır.

Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz olabilir. Fotoğraflarda EXIF bilgilerinin (fotoğraf kimliği) bulunması zorunludur. Fotoğraf üzerinde renk, kontrast ve kadraj düzenlemeleri dışında, photoshop ile dijital manipülasyon yapılamaz.

Yarışma Şartnamesi Katılımcı, daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserleriyle bu yarışmaya katılmalıdır. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve GÜBRETAŞ’a muvafakat ve kullanım tasarrufu izni verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve her türlü kazanımlar geri alınır. Yarışmaya katılan tüm görsel eserler, GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.) firmasının kurumsal arşivine alınarak, şirketin uygun görmesi halinde bu yarışmayla ilgili veya diğer kurumsal sergi, afiş, katalog, broşür, kitap, kitapçık, gazete vb. her türlü tanıtım malzemesi ile kurumsal web sayfasında ayrıca bir izin ve muvafakat almaya gerek olmadan kullanılabilecektir. Ayrıca çeşitli platformlarda sergilenebilecektir. Yarışmada dereceye giremeyen eserlerin bu yarışma dışında kurumsal bir tanıtım malzemesinde kullanımı halinde, GÜBRETAŞ eser sahibine FSEK çerçevesinde bunun için mutabık olunacak bir görsel kullanım telifi ödeyecektir. Bir katılımcı, en çok 3 eserle yarışmaya başvuru yapabilir. Her bir eser için, bu sitede yer alan elektronik katılım başvuru formu, ayrı ayrı olarak doldurulup gönderilmelidir. Fotoğrafların, maksimum kalitesi (12) JPEG formatında, 300 dpi çözünürlüğünde ve kısa kenarı ise en az 2500 piksel olmalıdır. Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz olabilir. Fotoğraflarda EXIF bilgilerinin (fotoğraf kimliği) bulunması zorunludur. Fotoğraf üzerinde renk, kontrast ve kadraj düzenlemeleri dışında, photoshop ile dijital manipülasyon yapılamaz. Yarışma; yerel ve ulusal yayın organlarında halen kaşeli olarak çalışanlara, bu kuruluşlara dışarıdan hizmet verenlere veya bu kurumlardan emekli olan tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirlere açıktır. Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında, Türkiye’de ikamet eden tüm gazeteci, muhabir ve foto muhabirleri katılabilir. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Nisan 2014’tür. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmaz. Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve Seçici Kurul kararlarını istinasız kabul etmiş sayılır. Şartnamede her türlü değişiklik hakkı GÜBRETAŞ’a aittir. Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Ödüller Birincilik Ödülü: 5.000 TL İkincilik Ödülü : 3.000 TL Üçüncülük Ödülü : 1.750 TL jüri Özel Ödülü : 1.000 TL (Tema nedeniyle bir bayan fotoğrafçıya verilecektir.) Mansiyon Ödülü : 750 TL (3 ayrı katılımcıya,750’şer TL’lik Mansiyon ödülü verilecektir.)

GÜBRETAŞ Hakkında 60 yılı aşan tecrübe…

1952 yılında, dönemin Bakanlar Kurulu kararıyla Türk çiftçisinin tarımsal verimliliğini arttırmak amacıyla sektörün ilk şirketi olarak Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ) kuruldu. 1954’te Hatay-İskenderun’da, 1961’de Kocaeli-Yarımca’da kurulan üretim tesisleriyle ülkemizin tarım sektörüne hizmet sunmaya başladı.

GÜBRETAŞ, kuruluşundan bugüne sektöründe hep öncü rolünü üstlendi: Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikasını kurdu, ilk fosforlu ve kompoze gübrelerini üretti, ilk toprak analiz laboratuvarını faaliyete geçirdi, 1986’da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açılan ilk şirketlerden biri oldu ve daha birçok yeniliğe öncülük etti. GÜBRETAŞ, yıllardır Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. 45 yıldır İSO 500 listesinde sürekli yer almayı başarabilmiş 13 şirketten biri aynı zamanda...

Yarım asrı aşan yolculuğunda “sürekli değişim” ilkesiyle hareket ederek Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olmayı başaran GÜBRETAŞ, sosyal paydaşları tarafından “güven” ve nihai tüketiciler olan çiftçiler tarafından ise “kalite” ile birlikte anıldı.

2002’den sonra dinamik bir yönetim anlayışıyla ciddi bir büyüme performansı yaşayan GÜBRETAŞ, o dönemde 30-50 milyon TL civarındaki piyasa değerini 1 milyar TL’nin üstüne çıkarmış ve %13’ler civarındaki pazar payını %30’lar seviyesine yükselterek sektör liderliğini her alanda pekiştirmiştir.

Daha önce Fortune dergisinin araştırmasında “Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi” olan GÜBRETAŞ, Mayıs 2012’de Milliyet Gazetesi’nin yayınlandığı araştırmada da “Son 5 yılda İMKB’de en hızlı büyüyen şirket” olarak son yıllarda adından sıkça söz ettirmekte…

Güçlü ve yaygın bir altyapı

GÜBRETAŞ’ın Türkiye genelinde 7 bölge satış müdürlüğü ve 5 lojistik merkezi bulunuyor. Yaklaşık 1800’ü Tarım Kredi Kooperatifi ve 900’u özel bayi olmak üzere 2700’ü aşkın bayi ile Türkiye’nin tarımsal üretim yapılan her noktasına ulaşılıyor. Yarımca, İskenderun ve İzmir’deki laboratuvarlarımız; ürün ve toprak analiz hizmeti de veriyor. Yarımca Laboratuvarı TÜRKAK tarafından akredite edildi. Aynı zamanda Tarım Bakanlığı’nın “referans laboratuvar” kabul ettiği iki laboratuvardan biri GÜBRETAŞ’a ait…

GÜBRETAŞ, Yarımca Tesisleri’nde yılda 685 bin ton kimyevi gübre ve İzmir tesislerinde yılda 20 bin ton sıvı ve toz gübre üretim kapasitesine sahip... Yarımca’da başlayan yeni tesis yenileme yatırımlarıyla çevreci ve modern bir üretim altyapısına kavuşturulacak…

Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük sanayi yatırımı…

GÜBRETAŞ, 2006 yılından itibaren hammadde kaynaklarına sahip ülkelerde yatırım amaçlı çalışmalar yapmaktaydı. Gübre hammaddesine sahip Karadeniz havzası, Kuzey Afrika ve çevre ülkelerde bu stratejiye uygun araştırmalar başlatılmış ve neticesinde İran’daki özelleştirmeyle satışa çıkan Razi Petrokimya gündeme alınmış, 2008 yılında burada önemli bir yatırım gerçekleştirilmiştir. İran Özelleştirme İdaresi’nin açmış olduğu Razi Petrochemical Co. Şirketinin özelleştirme ihalesinde %50 pay sahibi olduğumuz ve liderliğini yürüttüğümüz konsorsiyumla %95,62’si yaklaşık 656 milyon USD bedelle alınmıştır. Bu satın almayla, “Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük sanayi yatırımı”na imza atmış olduk. 877 bin metrekarelik bir alana kurulu bu devasa tesiste, 11 üretim tesisimiz yer alıyor. Yıllık mevcut üretim kapasitesi 3 milyon 770 bin ton.

GÜBRETAŞ’ın, Türkiye merkezli iştirak şirketleri de var. Bunlardan NEGMAR DENİZCİLİK A.Ş., kuru yük taşıma filosunu genişletiyor. NEGMAR Denizcilik bünyesine 2010 sonbaharında katılan İSTANBUL LİNES firması ise 2012 Ocak ayındaki yeni gemiyle toplam 3 Ro-Ro gemisiyle Ro-Ro taşımacılığı yaparken; ETİS LOJİSTİK adlı firma ise lojistik hizmetleri ve kara taşımacılığı alanında hizmet veriyor.

Ayrıca 2009’da Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğiyle zirai koruma ilaçları alanında üretim yapan TARKİM Bitki Koruma A.Ş. kuruldu.

Sosyal sorumlulukta da sektör liderliği

Şirket aynı zamanda kuruluşundan bugüne, sosyal sorumluluk algısıyla da hareket ederek ülke için katma değerler üretmeye devam ediyor. Geçen yıl 2 bin noktada 150 bini aşkın çiftçiye ve ziraat mühendisine ulaştığımız bilinçli tarıma yönelik eğitim toplantılarını Türkiye’nin dört bir yanında sürdürüyoruz.

Ayrıca GÜBRETAŞ’ın ilk fabrikasının kurulduğu İskenderun’da 60. yıl anısına 5 katlı ve 32 derslikli modern bir ilköğretim okulu binası yaptırılarak 2013’te hizmete açıldı. Şirketin 1961’de faaliyete başlayan Yarımca Üretim Tesisleri’nin bulunduğu Kocaeli’ne de yine 60. yıl anısına bir ilkokul kazandırılıyor.

2007’den bu yana ziraat fakültelerinde okuyan yaklaşık 150 öğrenciye eğitim hayatları boyunca sürekli burs desteği veren GÜBRETAŞ, üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirlikleriyle çok sayıda bilimsel etkinliğe de sponsor olarak destek sağlıyor.

2006’dan beri tamamen şirketin kendi imkanlarıyla sürdürdüğü “Türkiye Toprak Verimliliği Haritası Projesi” ise, 2015’te tamamlandığında sektörün en büyük veri kaynaklarından birini oluşturmuş olacak. Bu proje kapsamında yapılan toprak analiz çalışmalarının sonuçları çiftçilerle de paylaşılarak, onların tarım alanlarındaki verim ve kalitenin artışına katkılarda bulunuluyor.

Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları