16 Bin TL Ödüllü Gördes Belediyesi Kurumsal Kimlik Yarışması

Gördes Belediyesi yeni belediye logosu ve kurumsal kimlik tasarımı için bir tasarım yarışması düzenliyor...

Gördes Belediyesi'nin yayınladığı teknik şartnamede bulunduğu üzere logo ve kurumsal kimlik çalışmasında ilçenin doğal, tarini ve coğrafi değerlerinin göz önüne alınması gerekiyor.

Çalışmaların kavramsal yaklaşım, tasarım bütünlüğü ve konuya bağlılık açısından değerlendirileceği bildirilen teknik şartnamede, "Gördes Belediyesi" ve "1878" ibaresinin kullanılması gerekiyor. Logoyla uyumlu bir şekilde; kurumsal renk ve font, desen, kartvizit, antetli kağıt, blognot, zarf, davetiye, fatura, dosya, karton çanta, cd ve cd kutusu, yaka kartı, araç giydirme, e-posta taslağı gibi öğelerinin tasarım çalışmaları da yapılacak.


Bu bir reklamdır

Yeni logoda Gördes Halısı, Gödes Düğümü, Şehit Makbule Hanım, Eski Gördes Tarihi pazar Camii ve Gördes Ayvası gibi Gördes açısından önemli değerlerin bulunması bekleniyor.  

Yarışmayaa Gördes Belediye personeli, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınlarının dışında amatör ve profesyonel tüm yarışmacılar katılabilecek. Her yarışmacı yarışmaya en fazla 3 çalışmayla katılabilecek. Yarışmaya çalışmalarını gönderen yarışmacılar tasarımlarının kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacak. 

Yarışmaya son katılım tarihi 30 Mart 2015. Kesin sonuçlar halk oylamasının ardından,  Mayıs ayının ilk haftasındaki Gördes Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Meclis Üyelerinin oylamalarıyla açıklanacak.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol yeni bir logoya ve kurumsal kimliğe ihtiyaç duyulması konusunda; " Mevcut logomuz, ilçemizin köklü geçmişini ve sosyal,kültürel ve coğrafi özelliklerini yansıtamayan çağımıza ayak uyduramayan eski bir logo haline geldi. Logomuzda tütün gibi sağlık açısından zararlı olan bir tarım ürününün bulunması, dijital ortamda vektörel çizim halinin bulunmaması ve çağımız standartlarından uzak olması yeni bir logoya ihtiyaç duyulmasını sağlamıştır. Yeni logomuz ve kurumsal kimliğimizle, modern hizmet anlayışımızı kurumsal imajımızla da devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Birincilik Ödülü 10.000, İkincilik Ödülü 4.000, Üçüncülük Ödülü 2.000 TL

Başkan Akyol yarışma ödüllerine de değinirken;  "Gördes Belediye Meclisinde yarışma ödüllerini tüm meclis üyelerimizin oybirliğiyle kararlaştırdık. Bu doğrulduta birinci seçilen çalışmaya 10.000 TL, ikinci seçilen çalışmaya 4.000 TL, üçüncü seçilen çalışmayaysa 2.000 TL gibi teşvik yönü kuvvetli ödüller belirledik. Tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum. " dedi.

Gördes Belediyesi logo ve kurumsal kimlik tasarım yarışması teknik şartnamesini buradan ve başvuru formunu ise buradan indirebilirsiniz.


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları