
Favorilerime EkleGoogle, Google Arama ile daha hızlı etkileşim sağlayabilmeniz için yeni bir yol daha geliştirdi: Mobil cihaz ve tabletler için el yazısı ile arama.
Dokunmatik ekranlı bir mobil cihaz üstünden arama yapmak, masaüstü veya dizüstü bilgisayarların aksine daha zor olabiliyor. Bu yüzden Google ile daha rahat etkileşime geçebilmek için yeni bir yol daha icad edildi; mobil cihaz ve tabletler için el yazısı ile arama seçeneği.
Diyelim ki kalabalık bir sokağın köşesinde, bozuk bir yolda takside gidiyorsunuz ya da sadece kanepenizde oturuyorsunuz. El Yazısı sayesinde cihazınızın ekranına yazarak arama yapabilirsiniz; yani ekranın yarısını kaplayan bir klavye düzeninde ekrandaki küçük harfleri bulmaya çalışmanıza gerek yok.
Başlamak çok basit: Mobil cihazınızla bağlandığınız Google.com’da alt köşedeki “Ayarlar” kısmından “El yazısını” aktif hale getiriyorsunuz. Fakat unutmamanız gereken bir şey var, ayarları kaydettikten sonra özelliğe erişebilmeniz için sayfayı yenilemeniz gerekebilir. Tabletlerde ise Arama Ayarları’na “dişli çark simgesi”nden ulaşabilirsiniz.
El yazısını aktif hale getirdiğinizde, ekranınızın sağ alt köşesindeki “El yazısı” simgesine tıklayarak ekranınıza yazmaya başlayabilirsiniz. Birkaç harf yazdıktan sonra otomatik tamamlama seçeneği arama kutusunda belirecektir.
Eğer aradığınız kelime seçeneklerden biriyse tıklayın ve aramayı başlatın. Daha uzun sorgular için, yazmaya devam edebilir ve ok tuşlarını kullanarak otomatik tamamlamalar yardımıyla aramanızı yapabilirsiniz. Ekranınızdaki herhangi bir yere yazabileceğiniz için bir klavyeye, bir arama kutusuna tekrar tekrar bakmanız gerekmeyecektir.
‘El Yazısı’ ile arama opsiyonunu klavyenin yerini alması amacı ile değil tamamlayıcı bir özellik olarak tasarlanmış. Tercihinize göre el yazısı özelliği ile birlikte dilediğiniz zaman klavye kullanarak da arama yapabilirsiniz.
Adobe Illustrator’de dondurma vektöreli nasıl yapılır?
Merhaba, sıcak havaların gelmesi ça »

Merhaba, Bu yazımda sizlere Geleneksel Türk El Sanatlarından bahsetmek istiyorum çünkü diğer yazılarımda sizlere el sana »

Ülkemizde son yıllara inanılmaz şekilde damga vuran bir özgüven(!) rüzgarı esiyor. Öyle ki ülkenin her yerinden "ben yap »
Origami, Japonca bir kelime olup, “katlanmış kâğıt” anlamına gelir. Origami, kâğıdı yapıştırıcı ve makas kullan »

Marka ismi yaratmak, reklam senaryosu yazmaktan daha zordur bana göre. Çünkü isim, markanın kişiliğidir ve ince eleyip sık »

Merhabalar, VektorelCizim.net olarak profesyonel olarak kullanılan grafik tasarım programları hakkında basitten zora d »

Başlık sizi yanıltmasın Sosyal Medyada Fenomen diyerek balıklama girdim konuya. Fakat burada asıl üstünde bulunacağım k »
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere bir marka yaratmada en önemli karar olan, ürün ve hizmetimizin ismininim ne olacağın »

Selam arkadaşlar... Bu yazımda yine Photoshop'un farklı bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Bir fotoğrafın a »
