
Favorilerime EkleGoogle’ın Doodle 4 logo yarışması hakkında açıkladığı bilgiler…
Dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla ana sayfamızda Doodle adını verdiğimiz özel logoları kullanmaktayız. Google Türkiye olarak Türkiye’deki, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi ‘Doodle’ tasarımlarını sergileyecekleri M.E.B destekli Google Doodle yarışmasına katılmaya davet ediyoruz.
Bu yılın teması “Türkiye’nin Harikaları”. Ülkemizin benzersiz doğal güzelliklerini anlatan veya tarihi ve turistik yerlerini konu alan Doodle’larınızı bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Tasarlayacağınız logoda, gizemli gezegen olarak da anılan Kapadokya’daki Peribacaları, bilim ve kültür merkezi Hasankeyf, akustiği hala bir sır olan Aspendos Antik Tiyatrosu ya da Mimar Sinan’ın 7 senede tamamladığı Süleymaniye Camisi gibi Türkiye’nin Harikalarını yansıtabilirsiniz.
Birinci seçilen Doodle tasarımı, Google Türkiye ana sayfasında bir gün boyunca Google logosu olarak yayınlanacak ve milyonlarca kişi tarafından görüntülenecektir. Öğrenciler için 10.000 TL tutarında burs, okulları için 15.000 TL değerinde aynî teknoloji yardımı ve ilk 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine Nexus 7 tablet ödülü verilecektir.
Kimler katılabilir?
Yarışma, ilköğretim öğrencilerine açıktır ve iki gruba göre değerlendirilecektir:
1. Grup: 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri
2. Grup: 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri
Öğrencilerin çizimleri, aileleri veya okulları tarafından gönderilebilir.
Kazananların seçilmesi
Jüri, her gruptan beşer kişi belirler.
Jüri, 05.04.2013 tarihinde, 10 çizimden oluşan seçimini açıklar.
08.04.2013-12.04.2013 tarihleri arasında İnternet’te yapılan halk oylamasıyla en yaratıcı tasarım seçilir.
Yarışmanın birincisi, tüm finalistlerin davet edileceği galada duyurulacaktır.
Birinci seçilecek çizim, 18.04.2013 tarihinde Google ana sayfasında bir gün boyunca Google logosu olarak gösterilecektir.
Nasıl başvuracağım?
Başvurular için, öğrencinin çizimini ve başvuru formunu içeren gönderilerinizi 1 Nisan 2013 Pazartesi gün bitimine kadar PK 362 AVPİM 34002 İstanbul adresine veya doodleturkiye@gmail.com adresine taranmış şekilde ulaştırın.
Ödüller
Birinci
Birinci ve Google Türkiye’nin ana sayfasında bir gün boyunca yer almaya hak kazanacak Doodle, halk oylaması ile belirlenecektir.
Birinci seçilen logo, 18 Nisan 2013 günü boyunca Google Türkiye ana sayfasında yayınlanacaktır.
Birinci seçilen öğrenciye 10.000 TL tutarında burs, okulu için 15.000 TL değerinde aynî teknoloji ödülü verilecektir.
10 finalist
200 yarı finalist arasından seçilecek 10 finalisti jüri üyelerimiz belirleyecektir. Seçilen 10 finalistin Doodle tasarımları, İnternet’te halk oylamasına sunulacaktır.
10 finalist arasında yer alan her öğrenciye ve öğretmenine Nexus 7 tablet bilgisayar verilecektir.
10 finalistin her birine Google Doodle katılım sertifikası verilecektir.
Finalistlere, kendi tasarladıkları Google Doodle baskılı t-shirt verilecektir.
10 finalist arasında yer alan her öğrenciye Google hediye paketi verilecektir.
200 yarı finalist
1. ve 2. grup arasından en iyi 200 Doodle tasarımı, Google çalışanlarından oluşan bir jüri tarafından seçilecektir.
200 yarı finaliste Google Doodle katılım sertifikası verilecektir.
Finalistlere, kendi tasarladıkları Google Doodle baskılı t-shirt verilecektir.
10 finalist arasında yer alan her öğrenciye Google hediye paketi verilecektir.
Jüri
Ahmet Arı (Doç. Dr.)
Eski Türk Edebiyatı öğretim üyesi olarak Kırıkkale ve Süleyman Demirel Üniversitelerinde çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü olarak görev yaptı. Halen aynı Bakanlığın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Mevlevilikte Bir Hanedanlık Kurucusu-Sakıb Dede ve Divanı (2003), Gâlib Dede’nin Aşk Ateşi (2008) adlı kitapların yazarı olan Ahmet Arı’nın başta Klasik Türk Edebiyatı sahası olmak üzere tasavvuf, Türk kültürü ve edebiyatı üzerine yayımlanmış çeşitli makaleleri vardır.
Funda Kocabıyık
Funda Kocabıyık, 1972 yılında Kahramanmaraş Afşin’de doğdu. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı. 1995 yılından 2005 yılına kadar Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği görevini yürüttü. 2005 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı oldu.
3 Kasım 2008 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişliği görevine atandı. 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü ve 28 Ocak 2012 tarihinde ise 652 Sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu’nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanan Kocabıyık, evli ve iki çocuk annesidir.
Hatice Ferhan Odabaşı
Ferhan Odabaşı Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi bölümünden 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl içerisinde TED Kayseri Koleji’nin İngiliz Dili Bölümü’nün başına geçti. Odabaşı Yüksek lisansını 1989 yılında İngiliz Dili Eğitimi üzerine yaptı. Doktorasını ise Anadolu Üniversitesinde Eğitim Teknolojisi üzerine yaptı. Anadolu Üniversite’sinde Eğitim Bilimleri Yardımcı Doçenti, Eğitim Teknolojisi Doçenti ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Profesörü olmak üzere üç akademik unvana layık görüldü. 1994 yılında Avrupa Akademik Yazılım Birliği tarafından Steve Neufeld ile birlikte En İyi Yabancı Dil Yazılımı Ödülü’ne layık görülen Ferhan Odabaşı 1885 yılından beri Anadolu Üniversitesi’nde çalışıyor.
Tan Sağtürk
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunu. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs, Bale ve Dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirdi. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır. Antalya ve İzmir Devlet Opara ve Balesinde koreografisini yaptığı “Kalp Sesi Projesi” adlı yapıtı sahnelendirdi. Fox TV’de Bez Bebek adlı dizide Hakan karakterini canlandırdı ve TV reklamlarında rol aldı.
Yalvaç Ural
1945 yılında Konya’da dünyaya gelen Yalvaç Ural lise eğitimine Kabataş Lise’sinde başlayıp, ilerleyen yıllarda Atatürk Erkek Lisesine geçti. Lise yıllarında müzik ve edebiyata ilgi duydu. Liseden mezun olduktan sonra Milliyet Gazetesindeki görevine editör olarak başladı. Gazetecilik yaşamı çok sayıda farklı yayın evi ve gazetede sürdü. 23 yıl içerisinde 25 çocuk dergisi basan Ural ayrıca yurt dışındaki Türkçe dergilere de katkıda bulunmuştur. Çocuklar için bugüne kadar 65 kitap çıkaran Ural yetişkinler için 4 şiir kitabı ve 1 kitap çıkarmıştır. Yurt dışında çocuk edebiyatı alanındaki çalışmaları ile popüler olan Yandaç 5. Uluslar arası Çocuk Şiir Festivalinde, “Armonikanın Şairi”, “Dünya Çocuk Şiirinin Şampiyonu” olarak adlandırılmıştır.
Doodle Nedir?
Doodle’lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.
Doodle fikri ilk nasıl doğdu?
Doodle kavramı ilk olarak 1998 yılında, şirket henüz anonim şirket olmadan önce Google’ın kurucuları Larry ve Sergey’in, Nevada çölündeki Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğdu. Google kelimesindeki ikinci “o” harfinin arkasına bir çöpten adam çizimi yerleştirdiler. Logonun bu değiştirilmiş hali, şirket sahiplerinin “şirket dışında” olduklarını Google kullanıcılarına komik bir şekilde söylemeyi amaçlıyordu. İlk doodle diğerlerine göre basit olsa da, önemli etkinlikleri kutlamak için şirket logosunu süsleme fikri bu sayede doğmuş oldu.
2 yıl sonra 2000′de, Larry ve Sergey o zamanki web yöneticisi ve aynı zamanda stajyer olan Dennis Hwang’dan Bastille Günü için bir doodle yapmasını istediler. Kullanıcılar bunu o kadar çok beğendi ki, Dennis, Google’da doodle’lardan sorumlu kişi olarak atandı ve doodle’lar Google’ın ana sayfasında gittikçe daha düzenli bir şekilde görülmeye başladı. Başlangıçta doodle’lar, çoğunlukla herkesin bildiği özel günleri kutlamak için hazırlanıyordu; şimdiyse, John James Audubon’un doğum gününden, Dondurmalı Sundae’nin keşif yıldönümüne kadar çok çeşitli etkinlik ve yıl dönümü öne çıkarılıyor.
Doodle’lara duyulan ilgi her geçen gün arttığından, doodle çizimleri yeni teknolojileri kucakladığından ve bu çizimlerde farklı sanatsal ortamlardan yararlanıldığından, doodle’lar artık özel bir çizim ekibi (ki biz onlara doodle tasarımcıları diyoruz) ve mühendisler tarafından oluşturulmaktadır. Onlar doodle oluşturmayı, Google’ın ana sayfasını canlandırmak ve dünyanın dört bir yanındaki Google kullanıcılarını gülümsetmek için yaptıkları bir grup çalışması olarak görüyorlar.
Google, bunca yıldır kaç doodle yaptı?
Ekip, dünya genelinde oluşturulan ana sayfalarımız için 1500′den fazla doodle oluşturdu… Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor! Tümünü görmek için www.google.com/doodles adresine gidin.
Hangi doodle’ın oluşturulacağına ve hangi etkinliklerin doodle ile gösterileceğine kim karar veriyor?
Bir grup Google çalışanı, fikir paylaşımında bulunmak ve hangi etkinliğin doodle ile kutlanacağına karar vermek için düzenli olarak bir araya gelir. Doodle fikirleri Google çalışanları ve Google kullanıcıları dahil pek çok kaynaktan alınır. Doodle seçim süreci, Google’ın kişiliğini ve yeniliğe olan tutkusunu yansıtan ilginç etkinlikleri ve yıl dönümlerini kutlamayı hedefler.
Doodle’ları kim tasarlıyor?
Gördüğünüz her bir doodle’ın arkasında, çizerlerden (ki biz onlara doodle tasarımcıları diyoruz) ve mühendislerden oluşan bir ekip bulunuyor.
Google kullanıcıları/isteyen herkes doodle için fikirlerini nasıl gönderebilir?
Kullanıcılardan gelen fikirler doodle ekibini her zaman heyecanlandırır. Kullanıcılarımız bir sonraki Google doodle için fikirlerini e-postayla proposals@google.com adresine iletebilirler.
Geçmişteki doodle’ların tümünü görebileceğim bir yer var mı?
Elbette! Dünyanın çeşitli yerlerinde yayınlanmış olan doodle’ların tümünü görmek için dilediğiniz her zaman www.google.com/doodles adresini ziyaret edebilirsiniz. Les Paul gitar doodle’ının üzerine ezgi kaydedebilir, PAC-MAN oynayabilir veya Star Trek (Uzay Yolu) karakterlerinin nasıl ışınlandığını izleyebilirsiniz.
Katılım Hüküm ve Koşulları
Yarışmanın sponsoru 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, 94043, ABD adresinde mukim Google. Inc’tir (“Google”).
Google, 18.04.2013 tarihinde Turizm Haftası vesilesiyle Google Arama Motoru’nun açılış sayfasında bulunan Google logosu olarak kullanılmak üzere, “Türkiye’nin Harikaları” temalı bir “Doodle” seçmek amacıyla 01.03.2013 ile 01.04.2013 tarihleri arasında ödüllü yarışma düzenlemektedir.
Yarışmaya katılmak işbu Katılım Hüküm ve Koşulları’nın aynen kabul etmek anlamına gelir. Reşit olmayan katılımcıların yarışmaya katılabilmesi ve ödül alabilmesi kanuni velilerinin veya vasilerinin yazılı onayına tabidir.
Bu yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında (devlet ve özel) eğitim-öğretim gören öğrenciler (“İlköğretim Okulu Öğrencileri”) katılabilir.
Her katılımcı tek bir tasarım ile katılabilir.
Tasarlanan logolar ahlaka, adaba ve mevzuata aykırı olamaz. Sarih veya zımni olarak hiçbir kişiyi, grubu, topluluğu, ülkeyi, inancı ve sair manevi değerleri aşağılayamaz.
Tasarımlar hiçbir ihtilafa konu olmamalıdır.
Tasarımlar iki boyutlu ve taranabilir (scan edilebilir) olmalıdır.
Google, kendi tamamen kendi takdiri ile işbu Hüküm ve Koşullar’a aykırı, hileli, çalıntı, kopya veya sair biçimde hukuka ve hakkaniyete aykırılık teşkil ettiğine makul olarak kanaat getirdiği tasarımı ve katılımcıyı yarışmadan ihraç hakkına sahiptir. Bu konuda katılımcının hiçbir itiraz hakkı yoktur.
Herbir logo tasarımı aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir.
Sanatsal değeri: çizim yeteneği ve renk kullanımı
Yaratıcılık ve orijinallik: kendine özgülük, yenilikçilik ve yaratıcılık
Temaya uygunluk ve mesajı verebilmesi
Google logosu olarak kullanılmaya ve işbu Hüküm ve Koşullarına uygunluk
İlköğretim Okulu Öğrencileri 1. ila 4. ve 5. ila 8. sınıflar olarak iki kategoriye ayrılarak değerlendirilecektir. Her bir kategori için, Google tarafından bir ön eleme gerçekleştirilerek ilk yüz tasarım (toplam 200 tasarım) belirlenecektir.
Her bir kategoride ilk yüze giren tasarım arasından, kategori farkı gözetilmeksizin en iyi on Doodle’ı tasarlayan finalistler, beş kişiden müteşekkil bir jüri tarafından belirlenecektir.
Madde 4’e göre belirlenen finalist tasarımlar Google tarafından hazırlanacak bir web sitesinde halk oylamasına sunularak kazanan tasarım seçilecektir.
Yarışmada ilk 200’e giren katılımcıların her birine, üzerine kendi yaptıkları logoların basıldığı t-shirtler; ilk ona giren öğrenci ve rehber öğretmenine Nexus 7 tablet bilgisayar; birinciye ise 10.000 TL (onbin Türk Lirası) bedelinde nakdî eğitim bursu sağlanacaktır.
Yarışmada birinci olan öğrencinin okuluna 15.000 TL (onbeşbin Türk Lirası) değerinde aynî teknoloji yardımı yapılacaktır.
Ödüllerle ilgili tahakkuk edebilecek her türlü vergi, resim, harç ve sair mali yükten ödülü kazananlar münhasıran sorumlu olup, Google’ı her türlü sorumluluktan ari tutacaktır.
Yarışma sırasında Google tarafından toplanacak kişisel bilgiler sadece bu yarışmayı düzenlemek ve yarışma ile sınırlı olan amaçlar için kullanılacaktır.
Birincilik ödülü kazanan yarışmacı ve finalistler, yasal veli veya vasileri ile birlikte yarışma sonrasında organizatörler tarafından düzenlenecek Google hizmet tanıtımları ve basın etkinliklerine katılacaktır.
Yarışmaya katılan her öğrenci, Google logo çiziminin tamamen tüm hakları ile kendisine ait olduğunu ve burada belirtilen şartlarla Google’a, mülkiyet hariç tüm maddi ve gayrımaddi hakları lisans ile devrettiğini kabul eder. Logo çizimleri yazılı ve görsel basında yayınlanmak üzere kullanılabilir. Google kazananın ve finalistlerin isimlerini ve resimlerini yarışma ile ilgili olarak yayınlama hakkına sahiptir.
Herhangi bir nedenle kaybolan, geciken, hasarlı, görüntüsü bozulmuş veya yanlış teslim edilmiş katılım başvuruları değerlendirilmez ve bu durumdan Google sorumlu tutulamaz. Internet veya websitesi ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek hiçbir problemden Google sorumlu tutulamaz.
Google tarafından verilecek karar kesindir ve bağlayıcı olup bu karar hakkında herhangi bir itiraz, yazışma veya farklı bir iletişim şekli kabul edilmeyecektir.
Herhangi bir yarışmacı, ödülünü, herhangi bir nedenle kazananlar açıklandıktan sonraki 15 gün içinde alamazsa, Google, ödülü başka bir yarışmacıya verme hakkına sahiptir.
Katılımcılar, yarışmaya katılarak, yarışma ile ilgili basın etkinliklerinde yer alacaklarını kabul etmiş olurlar. Basın kuruluşları, kazanan logo çizeri ile görüşme yapmak isterse, bu görüşmeye birincinin yanı sıra Google’dan bir temsilci de katılacaktır.
İşbu Hüküm ve Koşullar Kaliforniya, ABD hukukuna göre yorumlanır ve uygulanır. İşbu Hüküm ve Koşullar’ın yorumlanmasından veya uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde yetki münhasıran Kaliforniya mahkemelerine aittir.
Ürün, planlamadan tüketime kadar ki her aşamada maliyet üretir.
Üretimde yaptığınız, hammadde temini, hamma »

Yeniden merhaba,
Twitter hesabınız kontrolden çıktı ve sizden habersiz birilerini mi takip etmeye ba »

Tekrar merhaba,
Hani yiyecek ve içecek ambalajlarında gördüğümüz o meyveler, sebzeler, krakerler, çikolatalar »

Merhabalar,
Bir çoğumuz bilgisayar karşısında işlem yaparken çok sabırsız olabiliyoruz, en ufak bir aksamada »

Simple Wireframe : Çalışma alanımızda kullandığımız nesnelerin çizgisel olarak görüntülememizi sağl »

Ülkemizde reklam mecrası gittikçe artan bir öneme sahip. Bütün markalar kendi arasında farklı olma ya da farkındalık yar »

Ülkemiz adım adım ilerliyor, gelişiyor, her geçen gün biraz daha üzerimizdeki pası silerek bir çok alanda dünyayla »

Merhaba,
Hep o çok sevdiğimiz polaroid fotoğraflar, retro fotoğraflar...
Günümüzde makinaları pek bulunmasad »

Merhaba... Bu yazımda çok kısa bir süre önce piyasaya sürülen Microsoft Office 2013 Preview sürümü üzerinde duracağı »
