Anayasa Mahkemesi Logosunu Yeniledi

Anayasa Mahkemesi logo tasarımını yenileyerek geriye dönük bir revizyon yaptı...

 

 

Anayasa Mahkemesi’nin İçtüzüğü ekinde yer alan Ek-4 maddesinin değiştirilmesi ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Mor zemin üzerine, çevresi sarı yaldızdan ve içinde ay ve yıldız bulunan AYM amblemine yeni ibareler eklendi. Yapılan değişiklik ile amblemin üst tarafına Türkiye Cumhuriyeti anlamına gelen T.C., alt tarafına ise Anayasa Mahkemesi yazısı eklendi.

 


Bu bir reklamdır

 

 

Yenilenen Logo, Tasarım Sektörünün Statükosu...

VektorelCizim.net ekibinin devamlı eleştirdiği çember içerisine çeşitli objeler yerleştirip etrafına yazıyı yuvarlamak klişesine geri dönen Anayasa Mahkemesi'nin amblemini rötuşlamak yerine köklü bir logo tasarım değişikliğine gitmesinin gerekliliği çağa ayak uydurması açısından yapılması gereken önemli bir hamle olarak göze çarpıyor.

 

Köklü bir logo tasarımı değişikliğinin yerine illa rötuşlama yoluna gidilecekse de T.C. ANAYASA MAHKEMESİ ibarelerinin amblemin içerisine yazılması yerine dışında düz bir şekilde yazılarak daha kurumsal bir imaj yakalanabilirdi.

 

 

 


Yeni Yorum Gönder

Mustafa Mangırcı
Allah bilir kaç lira ödediler o stroke efektine.

Köşe Yazarları