Şişli Belediyesi Logosunu Değiştiriyor

Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olarak anılan Şişli Belediyesi logo tasarımını değiştiriyor...

2011 yılında dönemin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından değiştirilen logo, yeni Başkan Hayri İnönü'nün isteğiyle yenileniyor.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün aldığı bu karar tartışmalara sebep olurken tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları Türkiye'nin en borçlu belediyelerinin başında gelen Şişli Belediyesi'nin bu hamlesini tüm kurumsal tanıtım materyallerin logo değişikliği ile birlikte değişecek olmasından dolayı gereksiz bir harcamaya daha imza atmak olarak değerlendirirken bazı kullanıcılar da eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile arası bozuk olan Hayri İnönü'nün eksi başkanın izlerini silmek için dört yıl önce hazırlanan logoyu değiştirmek istediğini iddia etti.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün başkanlık ettiği Şubat ayı meclis oturumunda yeni bir logo hazırlanmasıyla ilgili Hukuk Komisyonu ile Bütçe Komisyonu müşterek raporu görüşüldü. Şişli Belediyesi'nin dört yıllık yeni logosunun değiştirilme kararı oy birliğiyle meclisten geçti. Meclis toplantısına katılmayan tek isim ise Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül oldu.

 

Şişli Belediyesi'nin 2011 yılında değiştirilen logosu...

Şişli Belediyesi'nin 2011 yılından beri kullanmakta olduğu logosu...

 

 

Şişli Adı Nereden Geliyor?

Şişli, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. 25 mahallesi bulunan Şişli, doğuda Beşiktaş, kuzeyde ve batıda Kağıthane ve güneyde Beyoğlu ilçeleri ile komşudur.

Denize sahili olmayan Şişli ilçesinde çok sayıda tarihî eser, iş yeri, modern ticaret merkezi, kültür ve sanat merkezi bulunmaktadır. 1954'te ilçe olan Şişli ilçesi 1987'de, Kağıthane'nin ayrı bir ilçe olup ayrılmasıyla coğrafi olarak ikiye bölündü. Kuzeyde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri bir öbek oluştururken, geride kalan diğer mahalleler gene ayrı bir öbek oluşturdular. Büyükdere Caddesi'yle birbirine bağlı olan bu iki öbekten kuzeyde olanı 2012 yılında Şişli'den ayrılarak Sarıyer'e bağlandı.

Şişli adının, zamanında şişçilikle uğraşan bir aileye ait olan Şişçilerin Konağı'nın adının zamanla Şişlilerin Konağı'na dönüştüğüne ve buradan geldiğine dair rivayet vardır. Diğer bir rivayet ise, Şişli adının, topografik olarak Beyoğlu Platosu'nda yükseltisi fazla olan bir bölgede bulunmasından geldiğidir.

 


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları